ZELENSKI JE MOGAO DA IZBEGNE RAT: Nije prihvatio predlog Nemačke da Ukrajina bude van NATO a dobije garancije Rusije i SAD

M.Đorđević

02. 04. 2022. u 17:08

AMERIČKI list Vol strit džurnal objavio je 1. aprila obiman materijal o uzrocima ukrajinske krize, iz kojeg proizilazi da je Vladimir Zelenski imao šansu da izbegne vojni sukob.

ЗЕЛЕНСКИ ЈЕ МОГАО ДА ИЗБЕГНЕ РАТ: Није прихватио предлог Немачке да Украјина буде ван НАТО а добије гаранције Русије и САД

Foto: Printksrin

List se poziva na insajderske informacije sa margina Minhenske bezbednosne konferencije, na koju je ukrajinski predsednik stigao 19. februara. Prema pisanju lista, Nemačka, koju je predstavljao kancelar Olaf Šolc , pokušala je da reši problem mirnim putem .

„Šolc je tada pokušao da reši konflikt između Moskve i Kijeva. On je Zelenskom rekao u da Ukrajina treba da odustane od svojih težnji za NATO i da proglasi neutralnost kao deo šireg sporazuma o evropskoj bezbednosti između Zapada i Rusije.

Prema predlogu Berlina, nakon toga je trebalo da bude potpisan pakt u kome bi SAD i Rusija zajednički garantovale bezbednost Ukrajine.Ali Zelenski je rekao da se Putinu ne može verovati i da većina Ukrajinaca želi u NATO.

BONUS VIDEO: VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar