"ČLANSTVO U NATO JE KARTA ZA EU" Medvedev - "Vašington komanduje Briselom"

R. V.

02. 04. 2022. u 11:21

UKRAJINA sada teško da će moći da uđe u Evropsku uniju bez saglasnosti NATO-a kao „višeg partnera“ i bez članstva u ovoj alijansi. Ovo mišljenje je u subotu na svom Telegram kanalu izneo zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

ЧЛАНСТВО У НАТО ЈЕ КАРТА ЗА ЕУ Медведев - Вашингтон командује Бриселом

Foto: AP - Alexei Nikolsky

- Naš stav je poznat Ukrajincima: ako postoji takva želja, pridružite se, bila bi čast da vam se članstvo ponudi. A čini se da i Evropljani sada zaista žele Ukrajinu. Postoji samo jedan problem: iskustvo poslednjih godina sa Crnom Gorom i Severnom Makedonijom pokazuje da se ulazak u EU dešava samo kroz NATO - rekao je on.

Medvedev je podsetio da je reč o međuzavisnim organizacijama, ali „u evropskim okvirima, politički korektno rečeno, partnerima“.

Istovremeno, nastavio je, Vašington je „glavni” u NATO-u, a sama alijansa u odnosima sa EU je „stariji partner, zreliji, rođen 1949. godine, za razliku od još uvek mlade, tridesetogodišnje - Evropske unije."

- Dakle, Briselom u celini takođe komanduje Vašington, iako Brisel to ne voli da prizna. I zato se postavlja pitanje: kako u EU bez članstva u NATO? Bez saglasnosti "starijeg" partnera i ulaska u alijansu? Nema odgovora – rezimirao je zamenik šefa Saveta bezbednosti Rusije.

BONUS VIDEO:

"KRASNOPOLj" U AKCIJI: Rusi objavili snimak uništavanja položaja ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri