OTRKIVENI ZLOČINI NACISTA U MARIUPOLJU: Ruska vojska u podrumima pronašla tela zverski mučenih civila

Novosti online

28. 03. 2022. u 22:45

U podrumima oslobođenih zgrada u Mariupolju ruska vojska je pronašla tela civila, na kojima su bili tragovi mučenja, a na koži su urezani neonacistički simboli, saopštio je načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev.

ОТРКИВЕНИ ЗЛОЧИНИ НАЦИСТА У МАРИУПОЉУ: Руска војска у подрумима пронашла тела зверски мучених цивила

Foto: Printscreen/Joutube

„U podrumima zgrada u gradu Mariupolju, oslobođenom od nacionalista, pronađena su tela civila sa tragovima brutalnog mučenja i isklesanim neonacističkim simbolima i kukastim krstom prenosi Izvestija. 

Osim toga, civili spaseni iz grada potvrđuju nečuvene činjenice o tome kako su neonacisti, znajući da su žene sa decom u podrumima, namerno bacali granate na njih“, rekao je Mizincev.

On je dodao da ukrajinske snage vrše ubistva civila. Žrtve su „starci i žene, a deca od malih nogu su podvrgnuta oštroj propagandi zlokobne ideologije nacizma kako bi se pretvorili u sledbenike Bandere“.

Ranije istog dana, šef Istražnog komiteta (IK) Ruske Federacije Aleksandar Bastrikin dao je instrukcije da se istraži brutalno ubistvo ruskog ratnog zarobljenika od strane ukrajinskog nacionaliste. Zapisnik do kojeg su došli istražitelji pokazuje proces premlaćivanja i ubistva od strane nacionaliste.

BONUS VIDEO: RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!