ZAHAROVA OPOVRGNULA TVRDNJE NEMAČKOG LISTA: "Da li će nemački novinar koji je ovo izmislio biti nagrađen?"

Novosti online

17. 03. 2022. u 12:41

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da su navodi nemačkog "Bilda" da se šef diplomatije Sergej Lavrov vratio u Moskvu sa pola puta do Pekinga potpuno lažni.

ЗАХАРОВА ОПОВРГНУЛА ТВРДЊЕ НЕМАЧКОГ ЛИСТА: Да ли ће немачки новинар који је ово измислио бити награђен?

Foto: Profimedia

- To je nenadmašivo. Nemački list ''Bild'' je pobedio u plasiranju lažnih vesti napisavši da je Lavrov sinoć leteo u Peking, ali da je dobio naredbu predsednika da se vrati - napisala je Zaharova na društvenoj mreži Telegram, naglašavajući da je ovaj list postao lider u pisanju lažnih vesti.

U članku nemačkog lista se takođe tvrdi da se avion sa Lavrovom, navodno, okrenuo iznad Novosibirska i sleteo na aerodrom Vnukovo. Takođe, autor teksta postavlja pitanje da li Peking nije želeo da se sastane sa šefom ruske diplomatije ili je Vladimir Putin naredio povratak aviona.

Ipak, kako je Zaharova navela, Lavrov je sinoć do kasno radio u Ministarstvu, a rano jutros je počeo da se priprema za pregovore sa kolegama sa Bliskog istoka u Moskvi.

- Sergej Lavrov je sinoć do kasno radio u Ministarstvu, a rano jutros je počeo da se priprema za pregovore sa kolegama sa Bliskog istoka u Moskvi. Pitam se, da li će nemački novinar, koji je ovo izmislio, biti nagrađen? - dodala je Zaharova.

BONUS VIDEO:

EKSPLOZIJA U ODESI: Detonacija mine TM-62 na plaži

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu