OGLASIO SE PENTAGON O BIOLOŠKOM ORUŽJU U UKRAJINI: To je smešno i neistinito

Novosti online

09. 03. 2022. u 18:28

SAOPŠTENjA Rusije o tome da su Sjedinjene Američke Države koristile biolaboratorije u Ukrajini za izradu biološkog oružja nisu istinite, saopštio je Pentagon.

ОГЛАСИО СЕ ПЕНТАГОН О БИОЛОШКОМ ОРУЖЈУ У УКРАЈИНИ: То је смешно и неистинито

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Ruska priča o tome da su Amerikanci koristili biolaboratorije u Ukrajini za razvijanje biološkog oružja je smešna i neistinita - rekao je visoki zvaničnik Pentagona.

Prethodno je portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano rekao da Evropska unija nema podatke o bilo kakvim zabranjenim programima u biološkim laboratorijama u Ukrajini.

Prema podacima ruske vojske, na teritoriji Ukrajine je navodno bilo oko 30 laboratorija koje su ispunjavale naređenja Ministarstva odbrane SAD.

Zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland potvrdila je da u Ukrajini postoje biološki istraživački objekti, a SAD rade na sprečavanju njihovog pada pod kontrolu ruskih snaga.

Foto: Tanjug/AP

- Ruska Federacija, u vezi sa činjenicama o vojnim biološkim aktivnostima SAD u Ukrajini, ne isključuje pokretanje mehanizma konsultacija po Konvenciji o zabrani biološkog i toksičnog oružja (BTVC) - izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Komentarišući informacije o biološkim laboratorijama koje finansiraju SAD u Ukrajini, portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova pozvao je SAD da razjasne svoje aktivnosti biološke militarizacije u zemlji i inostranstvu.

Podsetimo, ruska vojska tvrdila je da je u nizu pronalaska u nedelju i ponedeljak otkrila da je Pentagonova agencija za smanjenje odbrambenih pretnji uključena u rad više od 30 bioloških laboratorija širom Ukrajine koje se bave skladištenjem i istraživanjem brojnih smrtonosnih agenasa.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!