JUŽNA KOREJA ZADALA RUSIMA NOVI UDARAC: Ministarstvo finansija će danas objaviti detalje sankcija s centralnom bankom Rusije

Novosti onlajn

07. 03. 2022. u 10:24

JUŽNA Koreja je danas pooštrila finansijske sankcije prema Rusiji zabranivši transakcije s ruskom centralnom bankom, čime se pridružila akciji zapadnih zemalja za izolaciju Rusije zbog napada na Ukrajinu.

ЈУЖНА КОРЕЈА ЗАДАЛА РУСИМА НОВИ УДАРАЦ: Министарство финансија ће данас објавити детаље санкција с централном банком Русије

Foto: EPA

Južnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je odlučilo da zamrzne svu imovinu ruske centralne banke u vonima i da prekine transakcije sa Bankom Rusije, nakon sličnih mera Sjedinjenih Država i Evropske unije, izveštava Rojters. Nove kaznene mere prema Rusiji usledile su nakon odluke Seula od 1. marta da zabrani transakcije sa sedam velikih ruskih banaka i njihovim filijalama, među kojima je i Sberbanka.

Ministarstvo finansija Južne Koreje će kasnije danas objaviti detalje ove odluke, uključujući obim daljih sankcija koje će "biti prilagođene finansijskim sankcijama SAD", rekao je jedan zvaničnik ministarstva. Detalji o imovini ruske centralne banke u vonima ne mogu da budu objavljeni bez saglasnosti vlasnika, dodao je neimenovani korejski zvaničnik.

(euronews)

BONUS VIDEO: "SIMBA, SVE JE OVO TVOJE!" Ruski borac u Ukrajini rekreirao "Kralja Lavova" i najavio veliki napad

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju