UNIVERZITET „Bikoka“ u Milanu suspendovao je sa predavanja lekcije o Dostojevskom „kako bi se izbegle polemike u ovom teškom momentu napetosti“ a predavač je obavešten o toj odluci putem mejla u kojem mu se saopštava da je njegov ciklus predavanja odložen.

Minja

04.03.2022. 16:14

Zapadne zemlje je uhvatila totalna histerija, izgubili su sve kriterijume. Otkazuju dirigentima ruskog porekla u Minhenskoj operi, zatim u Milanskoj Skali, takođe operskim pevačima, vidimo i sportistima. Još im je samo preostalo da kažu da nikada neće izvoditi Labudovi jezero ili klavirski koncert Čejkovskog, niti pročitati ni jedan roman Tolstoja, Dostojevskog, Gorkog, Gogoljevu dramu i... Pa ko je tu u gubitku? Nesrećnici, uskratiće sebi poznavanje najboljih svetskih dela u uživanje u najboljoj muzici. Jadnici zapadne dekadencije.

Lisija

04.03.2022. 16:21

Zar vas ovo ne navodi na razmišljanje da je ovde nešto dublje u pitanju. Sve što vreme više prolazi da verujem da su prvi hteli da napadnu Rusiju. Ovo nije normalno. Kao ex yuga

kraja

04.03.2022. 16:30

...zapad je odavno ovakav, ali je lopatama nabacivao demokratski puder na svoje obraze... ...sad, kad nema pudera, kad su im zbacene vestacke perike, vidimo sliku jednog odrtavelog rezima, koji u ime slobode misljenja zabranjuje slobodu misljenja... ...kreiranjem "ujedinjene" evrope, kreirana je nakaradna briselska tehnokratija kojom upravlja vasington...

Bane kan

04.03.2022. 17:53

Nije to karikatura, to se nekada zvalo nacizam, tj mrznja protiv jedne nacije, danas se to zove demokratija. Sve moze da se izokrene laznim medijima, to se obilato koristi svugde. Lazni mediji nisu demokratija to je jedino sigurno. Ako gledate CNN samo 7 dana 12 sati na dan spremicete se da idete kao dobrovoljac za Ukrajinu. Hitler ja izgubio rat, ali su nacisti pobedili. Rusi se opiru, ali informacioni rat ne mogu da pobede jer zapadni mediji vladaju svetom. Primer, rat u Iraku je bio opravdan jer su trazili oruzje za masovno unistavanje koje nije ni postojalo. Dve godine zaredom su 100 puta na dan ponavljali tu laz svi mediji na zapadu. NATO intervencija je tako opravdana, ne vidim razliku od ove sad intervencija, ali mediji sve drugacije prikazuju. Pa setite se Asada, po zapadnim medijima on je pobio svu decu u Siriji. Realnost je bila da je Isis obavljao prljavi posao okupacije Sirije, oteo 80% teritorije I da rusi nisu upali ubili bi Asada.Svi bi bili sretni jer je ubijen ubica dece. To oni zovu demokratija, ja to zovem nacizam.

Dana

05.03.2022. 18:19

Stvarno mi ih je žao. To što rade je odraz njihove nekulture. Ta što je htela da odbrani Dostojevskog sa argumentom da je on bio hapšen i robijao u Sibiru zbog vlasti, jeste da je imala dobru nameru, ali ne radi se to tako. Loš argument. Dostojevski je veličina, primus inter partes. Čovek je iznedrio mnoge univerzalne principe. Pre svih psihologa je u svojim delima, svojim likovima oslikao svih 16 danas poznatih tipova ličnosti. Po ovoj njihovoj logici, ne treba čitati ni Hesea, ni Ničea, jer su Nemci, a svi znamo šta su Nemci radili u prošlom veku. Ljudskoj gluposti nikad kraja.