PUNA PODRŠKA ARMIJI, RUSIJA JE UZ VAS! Žirinovski o operaciji u Ukrajini - Moramo da zauzmemo tvrd stav

Novosti online

28. 02. 2022. u 22:43

LIBERALNO demokratska partija Rusije prenela je u saopštenju reči lidera stranke Vladimira Žirinovskog, koji je zatražio da se ne popušta po pitanju Ukrajine.

ПУНА ПОДРШКА АРМИЈИ, РУСИЈА ЈЕ УЗ ВАС! Жириновски о операцији у Украјини - Морамо да заузмемо тврд став

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin/Profimedia/Ilustracija

- Definitivno moramo da zauzmemo tvrd stav i zahtevamo da se naši zahtevi ispune - rekao je Žirinovski u apelu koji je prenela stranačka pres služba.

Iz LDPR su izložili istoriju situacije i svega što se dešava u Ukrajini.

Oni tvrde da su se posle raspada SSSR-a "neprijatelji Rusije i Ukrajine" nadali da se zemlje nikada neće oporaviti, ali da su obe države za nekoliko godina digle na noge i uspostavile uzajamno korisnu saradnju.

- Dve trećine stanovništva Ukrajine govorilo je ruski. Milioni Ukrajinaca su imali bliske rođake u Rusiji. Ekonomija Ukrajine bila je usmerena na Rusiju. Trgovina između zemalja je brzo rasla - navodi se u izveštaju.

Međutim, Zapadu se nije dopalo zbližavanje zemalja, zbog čega se Vašington oslonio na nacionalističke snage koje su, prema tvrdnjama LDPR, došle na vlast u Ukrajini.

Kako Žirinovski tumači skoriju istoriju Ukrajine, otpor nacionalistima su 2014. pružili stanovnici dva regiona Ukrajine - Donjecka i Luganska. Protiv njih su tada "bačeni nacionalistički bataljoni", paravojne formacije koje finansiraju ukrajinski oligarsi.

Iz LDPR tvrde da je u zemlji "zavladao haos", i da je osam godina nakon toga počela ruska vojna operacija.

- Liberalno demokratska partija pruža punu podršku ruskoj vojsci! Razumemo koliko je vaš borbeni duh ovih dana važan za celu Rusiju. Uveravamo vas da je cela Rusija ovih dana uz vas - piše u saopštenju.

BONUS GALERIJA: Ruska vojska - na zemlji, nebu i moru

BONUS VIDEO: KADIROVLjEVA ČETA PORUČILA - Neprijatelj će biti poražen, pobeda je naša

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi