OVO SU EFEKTI RUSKOG NAPADA: Ruska vojska onesposobila 74 kopnena objekta ukrajinske vojske, uključujući 11 aerodroma

Novosti online

24. 02. 2022. u 15:27

U NAPADU Oružanih snaga Rusije onesposobljena su 74 kopnena objekta Oružanih snaga Ukrajine, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

ОВО СУ ЕФЕКТИ РУСКОГ НАПАДА: Руска војска онеспособила 74 копнена објекта украјинске војске, укључујући 11 аеродрома

Ukrajina zbog Donbasa "neuralgična" tačka Evrope / Foto AP

Kako je precizirano, onesposobljeno je 11 aerodroma Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, tri komandna mesta, baza Ratne mornarice Ukrajine, kao i 18 radarskih stanica PVO sistema S-300 i „Buk M-1“.

Ističe se da ruska vojska ne gađa ukrajinske gradove niti socijalne objekte u vojnim garnizonima kako bi se izbegli gubici među ukrajinskim vojnicima i njihovim porodicama.

Takođe je saopšteno da su tokom specijalne operacije oborena četiri ukrajinska drona „Bajraktar TB-2“, kao i jedan borbeni helikopter.

Trupe DNR, koje se kreću u pravcu naselja Volnovaha, napredovale su sedam kilometara u dubinu teritorije, saopštio je Konašenkov.

Srušio se ruski jurišni avion

Jurišni avion Su-25 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije srušio se tokom operacije demilitarizacije Ukrajine, saopštio je Konašenkov.

„U Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije usled greške u pilotiranju srušio se jurišni avion Su-25. Pilot se uspešno katapultirao i već se nalazi u svojoj vojnoj jedinici“, precizirao je Konašenkov.

Šojgu: Prema ukrajinskim vojnicima odnosite se s poštovanjem

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naložio je ruskoj vojsci da se prema ukrajinskim pripadnicima oružanih snaga ponašaju s poštovanjem. Kako je rekao, ukrajinski vojnici, za razliku od nacionalista, dali su zakletvu ukrajinskom narodu i poštovali su naređenja.

Kako je saopštio Konašenkov, tokom borbenih dejstava predalo se 14 vojnika Oružanih snaga Ukrajine. Nakon što potpišu izjavu o odustajanju od oružanog otpora, biće pušteni kućama.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)