RUSKI SENATOR O UPOZORENJU AMERIČKE AMBASADE: "Ili se izvinite ili predajte zvanične informacije"

Novosti onlajn

21. 02. 2022. u 17:56

SJEDINjENE Američke Države će morati da se izvine Rusiji ili da prenesu zvaničnu informaciju. U protivnom neka opozovu saradnike koji pozivaju na državni terorizam, rekao je za ruski list „Vzgljad“ zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije Rusije za međunarodne poslove Andrej Klimov.

РУСКИ СЕНАТОР О УПОЗОРЕЊУ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ: Или се извините или предајте званичне информације

FOTO: Depositphotos

- U slučaju da nam američka strana u najkraćem roku ne dostavi zvanične podatke koji su osnova za ovakve provokacije onda bi ove akcije trebalo smatrati državnim informativnim terorizmom. A njihov je cilj jednostavan – izazivati paniku, uzdrmati naše društvo i na takav način oslabiti našu zemlju - smatra Klimov.

On je podsetio kako su 1990-ih godina i početkom 2000-ih godina na teritoriji Rusije, i u Moskvi, bili mnogobrojni teroristički napadi sa velikim brojem žrtava.

- Njih su organizovali neljudi, koje su na Zapadu između ostalog i u SAD imenovali borcima za slobodu i nezavisnost. Kasnije su mnogi od tih bandita dobili politički azil u SAD i državama EU - pojasnio je senator.

Klimov je obratio pažnju na to da američki instruktori poslednjih godina pojačano pripremaju na teritoriji Ukrajine lica koja će voditi partizanski rat i sprovoditi diverzione i terorističke operacije.

- Pritom, među avanturistima koji se nalaze u Ukrajini nije malo onih koji govore o tome da je potrebno da se naprave ovakve ili druge akcije unutar same Rusije - dodao je sagovornik.

- U skladu sa tim teško je ostaviti bez odgovora demarš od strane ambasade SAD u Moskvi. Jedini moguć diplomatski izlaz iz te situacije je da se Rusiji izvine ili da predaju zvanične informacije koje su zabrinule američke diplomate - uveren je senator.

- U slučaju da nema tih podataka, onda bih ja predložio američkoj strani da opozove lica koja učestvuju u akcijama državnog informativnog terorizma na teritoriji Rusije. To su stvari koje se moraju iskoreniti - zaključio je Klimov.

Ranije je ambasada SAD u Rusiji upozorila svoje građane na moguće „napade na tržne centre, metro i železničke stanice“ u Moskvi, Sankt Peterburgu i oblastima na granici sa Ukrajinom, savetujući ih da razmisle o planu za napuštanje Rusije.

Američka ambasada je savetovala Amerikancima da prate objave međunarodnih medija, izbegavaju okupljanja, da svojim prijateljima i porodicama saopštavaju o svojoj bezbednosti i da ne kontaktiraju sa strancima.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je upozorenje američke ambasade u Moskvi o mogućim napadima na infrastrukturne objekte u Rusiji, upitavši da li su SAD predale takve podatke ruskim kolegama preko partnerskih kanala.

Podsetimo, 14. decembra 2021. godine je ruski Nacionalni antiteroristički komitet (NAK) saopštio da su u Rusiji osujećeni svi teroristički napadi, neutralisano je 23 terorista, među kojima i četiri šefa terorističkih grupa, uhapšeno 312 terorista i 821 saučesnik.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!