TAKER RUŠI PROPAGANDU BELE KUĆE: Ako je Putin blefirao invaziju na Ukrajinu da bi Bajden izgledao smešno, uspelo mu je

S. R.

18. 02. 2022. u 13:39

AMERIČKI voditelj Taker Karlson ismejao je vlasti te zemlje zbog tvrdnji da će "Rusija izvršiti invaziju na Ukrajinu 16. februara".

ТАКЕР РУШИ ПРОПАГАНДУ БЕЛЕ КУЋЕ: Ако је Путин блефирао инвазију на Украјину да би Бајден изгледао смешно, успело му је

Foto: Printskrin Foks njuz

- Toliko drame, međutim, ne možete reći da ne učimo mnogo. A jedna tema o kojoj smo mnogo naučili tokom prošle godine je Rusija. Razlog zašto smo učili o tome je taj što je Rusija omiljena tema razgovora Džoa Bajdena. Džo Bajden može zauvek da priča o Rusiji, što znači u njegovom slučaju do četiri minuta. Možda ste se zapitali: Kada će Džo Bajden prestati da priča o Rusiji? Pa, vrlo brzo, zapravo. U stvari, čini se da trenutno gubi tok misli. Ali ne brinite, on će se vratiti tome. Rusija je veoma udobna tema za Džoa Bajdena. On uživa da priča o tome mnogo više nego da priča, recimo, o inflaciji, ili kriminalu, ili smrti od fentanila ili o tome kako se polovina stanovništva Haitija (hiberbola) pojavljuje na Floridi u čamcima koji propuštaju vodu. Te teme bi vas mogle zanimati pošto živite u ovoj zemlji, ali ne i Džo Bajden, uprkos kako izgleda, Bajden zapravo ne živi ovde. U njegovoj glavi, Džo Bajden lebdi visoko iznad Azovskog mora, jurišajući nad jugoistočnom Ukrajinom kao botoks superheroj samo da bi se uverio da je sve u redu sa njegovim malim drugarima Ukrajincima. Džo Bajden je zaštitnik na taj način - počeo je Taker svoju emisiju na TV Foks njuz.

On je, na svoj šaljivi i ironični način, detaljno opisao kako iz njegovog ugla posmatranja izgleda narativ o Rusiji u SAD.

- Dakle, šta smo do sada naučili? Pa, pre svega, Rusija je loša. To je naziv kursa. To je, zapravo, ceo nastavni plan. Možda je to jedina činjenica sa kojom ćete se izvući posle meseci teškog rada. Rusija je loša. Naučite to i položićete ispit. Sada, da budemo jasni, ovde govorimo o Rusiji. Ne govorimo o Sovjetskom Savezu. Postoji razlika, a Džo Bajden je prisutan dovoljno dugo da zna šta je ta razlika. On je to video iz prve ruke.  Sovjeti su želeli mir. Džo Bajden nam je to više puta rekao 70-ih i 80-ih. Rusija, naprotiv, samo želi rat. Rusi su ratoborni narod. To je inherentno. Ruse pokreće krvopija. Imaju mali mozak. Njihov dah miriše na haringe. Uvek su pijani, često na vodi posle brijanja ili proizvodima za čišćenje u domaćinstvu. Nedeljom ujutru, kada dobri ljudi još spavaju kod kuće sa svojim porodicama, vaš prosečni Rus će i dalje vrebati po mračnim ulicama, zureći kroz krvave oči, pokušavajući da sruši tuđu demokratiju ili osvoji miroljubivog komšiju - ironičan je Karlson.

Taker je podsetio na to kako su se širile vesti o napadu na Ukrajinu 16. febuara, te ukazao na činjenicu da se radilo o običnim lažima. 

- Ali ako postoji jedna stvar koju apsolutno morate da znate o Rusiji, ako ćete se kretati ovim svetom, ta stvar je da će 16. februara 2022. Vladimir Putin izvršiti invaziju na našeg najbližeg saveznika na svetu, Ukrajinu. Pa zapišite to - 16. februara 2022. počinje invazija Ukrajine. To je dan. Džo Bajden je bio vrlo jasan u vezi sa tim. Dakle, obaveštajne agencije i naravno, njihovi stenografi u medijima. Kako je Politiko rekao, „Rusija će započeti fizički napad na Ukrajinu već 16. februara, potvrdilo je više američkih zvaničnika“ fizički napad. Ali ovo neće biti vaš tipičan fizički napad kakav ste doživeli u metrou u Njujorku. Ne. Kako navodi Politiko, ovom fizičkom napadu „mogao bi da prethodi salva raketnih udara i sajber-napada“. Dakle, ovo nisu samo članovi bandi, oni su Rusi. Dejli mejl potvrdio je te vesti. „Putin je odlučio da izvrši invaziju na Ukrajinu u sredu“, glasio je naslov. Britancima i Amerikancima je rečeno da odmah izađu. Istog dana, londonski The Mirror, obavestio nas je da su videli planske dokumente Vladimira Putina i operacija koja je gušila ukrajinsku demokratiju je već bila u pokretu. „Ruska invazija na Ukrajinu zakazana je za sutra u 3:00 ujutro uz raketni i tenkovski napad.  Dakle, 16. februar 2022. je definitivno bio dan kada će se muzika ugasiti u Ukrajini. Svi su to znali. Ali čudno, nikome nije palo na pamet da kaže predsedniku Ukrajine, koji bi, kao poslušna marioneta Bajdenovog Stejt departmenta, pomislio da bi čuo vest. Ali ne, nije. Bio je zbunjen time. On je rekao: „Rečeno nam je da će 16. februar biti dan napada. Učinićemo to danom jedinstva. Odgovarajući dekret je već potpisan. Tog dana ćemo okačiti nacionalne zastave, nositi plave i žute trake i pokazati svetu naše jedinstvo“. To je bio predsednik Zelenski. Ali evo najsmešnijeg dela od svega: nije bilo invazije. 16. februar 2022. je bio juče. Ništa se nije dogodilo. Vladimir Putin nije izvršio invaziju na Ukrajinu. Sada, ako je Džo Bajden primetio nedostatak invazije, on to nije priznao. Nije rekao ni reč. Danas se vratio na televiziju, uveravajući nas još jednom da invazija dolazi. Ako je Putin blefirao invaziju na Ukrajinu da bi Bajden izgledao smešno, uspelo mu je - rekao je Taker.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

TRAMP ISPRED SUDA NA MENHETNU: Nije mi dozvoljeno da govorim