KANADSKA POLICIJA SKLANJA DEMONSTRANTE: Prelaz na granici sa SAD još uvek zatvoren

Tanjug

13. 02. 2022. u 17:03

KANADSKA policija uklonila je danas demonstrante i vozila koji su blokirali vitalni put za trgovinu na granici sa SAD i uhapsila nekoliko osoba, ali most na granici dve zemlje još nije otovren za saobraćaj, poručuju iz kanadske policije.

КАНАДСКА ПОЛИЦИЈА СКЛАЊА ДЕМОНСТРАНТЕ: Прелаз на граници са САД још увек затворен

Foto Tanjug/AP

Demonstranti, koji se protive merama ograničenja koje su uvedene zbog pandemije korona virusa i obaveznoj vakcinaciji, blokiraju most Ambasador peti dan zaredom, ometajući međunarodnu trgovinu, prethodnih dana uhapšeno je nekoliko ljudi.

Na graničnom prelazu nalazi se 50 policijskih automobila, a broj demonstranata je opao, prenosi Rojters.

Premijer Ontarija Dag Ford proglasio je u petak vanredno stanje u provinciji na osnovu koga će njegov kabinet moći da izrekne novčane kazne od 100.000 dolara i do godinu dana zatvora kao kaznu za ljude koji nastavljaju da ilegalno blokiraju puteve, mostove, šetališta i drugu krucijalnu infrastrukturu.

Protesti "Konvoja slobode", koji su u glavnom gradu Otavi započele kanadske kamiondžije ušli su u 17. dan.

Prerastao je u širi protest protiv epidemioloških mera, a pridružili su se ljudi u manjim vozilima, uključujući automobile, kombije i kamione.

BONUS VIDEO:

KORONA I BREGZIT OKOVALI BRITANIJU: Haos na graničnim prelazima ka kopnu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOLC POSLE NAPADA NA IRAN: Pozivam na deeskalaciju sukoba u regionu Bliskog istoka