GRČKA UBLAŽAVA MERE: U barovima i restoranima ponovo dozvoljena muzika

Tanjug

27. 01. 2022. u 18:13

GRČKA će ublaziti neke od ograničavajućih mera koje je donela prošlog meseca zbog pandemije, pa će tako u barovima i restoranima ponovo biti dozvoljena muzika.

ГРЧКА УБЛАЖАВА МЕРЕ: У баровима и ресторанима поново дозвољена музика

Foto: AP

To su danas saopštile grčke vlasti, ukazujući da su se na ublažavanje mera odlučili jer pritisak na bolnice popušta.


Podsećaju da su prošlog meseca donete mere da barovi, noćni klubovi i restorani prestanu sa radom u ponoć, bilo je zabranjeno stajanje u klubovima kao i puštanje muzike, preneo je Rojters.

- Odlučili smo da ublažimo ograničenja, uzimajući u obzir tok pandemije u smislu broja slučajeva koji su opadali poslednjih nedelja - rekao je ministar zdravlja Tanos Plevris u televizijskom obraćanju.

On je istakao da je uprkos stalnom pritisku na zdravstveni sistem, stopa prijema i otpuštanja iz bolnica i kraće trajanje i lakša slika bolesti izazvana varijantom omikron u poređenju sa delta varijantom omogućila vlastima da ublaže ograničenja.

Ograničenja vezana za kapacitet ostaju na snazi za sportske događaje, dok je dupla maska obavezna u supermarketima i prevozu.

BONUS VIDEO: POZITIVNI ILI NEGATIVNI, UTVRDITE SAMI: Kako se koristi kućni test na kovid?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina