AMERIKA POMAŽE NEONACISTE U UKRAJINI: Ambasada Rusije u SAD tvrdi da Vašington militantima daje političku i materijalnu podršku

Srna

26. 01. 2022. u 10:01

UKRAJINSKI neonacisti, osim političke podrške Vašingtona, dobijaju potpunu slobodu da vrše provokacije, saopšteno je iz Ambasade Rusije u SAD.

АМЕРИКА ПОМАЖЕ НЕОНАЦИСТЕ У УКРАЈИНИ: Амбасада Русије у САД тврди да Вашингтон милитантима даје политичку и материјалну подршку

Foto: AP Photo/Sergei Grits

U saopštenju se navodi da se pres-službe Stejt departmenta i Pentagona gotovo na dnevnoj bazi hvale svojim naporima da pojačaju vojnu pomoć vlastima u Kijevu, te da američke vlasti to čine znajući da će smrtonosno oružje završiti u rukama militanata i terorista u Ukrajini.

- Zajedno sa političkom i materijalnom podrškom Vašingtona, neonacisti, zapravo, dobijaju potpunu slobodu za provokacije i vršenje vojnih akcija u Donbasu - ističe se u saopštenju Ambasade.


Portparol Pentagona Džon Kirbi saopštio je juče da SAD planiraju da pošalju dodatnu vojnu pomoć Ukrajini.

U Ukrajinu je juče stigla još jedna pošiljka oružja koja, prema navodima pojedinih medija, sadrži 300 protivtenkovskih projektila "koplje", preneo je TASS.

BONUS VIDEO: 

KRAJ NA VEŠALIMA: Najveće suđenje 20. veka ratnim zločincima održano je u Nirnbergu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a