UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA! FSB razbio "Međunarodni kult ubica" - opasnu ukrajinsku terorističku grupu (VIDEO)

Novosti online

19. 03. 2021. u 10:05

RUSKA Federalna služba bezbednosti privela je u Gelendžiku i Jaroslavlju 14 pripadnika ukrajinske neonacističke organizacije „M.K.U.“ (Međunarodni kult ubica"), čiji je lider prošle godine pozivao na organizaciju terorističkih napada u Rusiji.

УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА! ФСБ разбио Међународни култ убица - опасну украјинску терористичку групу (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos/Printscreen

Pronađena je velika količina materijala neonacističkog sadržaja, hladno oružje, instrukcije za izradu bombi i vatrenog oružja.

Uhapšeni priznali tokom saslušanja da je njihova grupa formirana 2019. godine „pod ideološkim uticajem“ državljanina Ukrajine Jegora Krasnova, koji je na društvenim mrežama koristio pseudonim "Jegor Jakovljev".

On i drugi članovi "MKU" u Rusiju su slali instrukcije iz Kijeva i Harkova za izvođenje terorističkih napada, masovnih ubistava i drugih akcija, navodi se u saopštenju FSB.

U FSB ističu da su se članovi organizacije za to obučavali na specijalnim treninzima, pri čemu su često "praktične veštine" isprobavali na beskućnicima i mladima koji su bili deo pojedinih subkultura.

Kao znak "privrženosti nacističkoj ideologiji" članovi grupe su spaljivali kopiju Zastave pobede.

U februaru je FSB takođe privela pristalice "MKU" u Voronježu. Optuženi su za propagandu neonacizma i masovnih ubistava.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)