APSOLUTNI REKORD U FRANCUSKOJ: U utorak se koronom zarazilo više od pola miliona, preminulo skoro 500 ljudi!

G. ČVOROVIĆ, od stalnog dopisnika "Večernjih novosti" - PARIZ

25. 01. 2022. u 20:40

MADA su najave o famoznom piku ovog talasa korona virusa u Francuskoj, koje su izneli epidemiolozi, i u koji je poverovao čak i čuveni Institut Paster, ostale u domenu naučne fantastike, aktuelne brojke se nikako ne mogu zanemariti.

АПСОЛУТНИ РЕКОРД У ФРАНЦУСКОЈ: У уторак се короном заразило више од пола милиона, преминуло скоро 500 људи!

Foto Tanjug-AP

Naime, poslednja 24 sata oboren je nesvakidašnji rekord sa više od pola miliona inficiranih! U utorak se, u ovoj zemlji sa 67 miliona stanovnika, zarazilo tačno 501.635 osoba. U tome značajan udeo ima i varijanta BA.2, još zaraznija od ionako zarazne prve verzije omikrona nazvane BA.1.

Da se ova verzija korone ne šali, i pored umirujućih informacija vlasti, pokazuje i podatak da je za jedan dan od kovida preminulo čak 467 ljudi.

Ni u bolnicama situacija nije ništa bolja. Trenutno se od korone leči više od 30 hiljada ljudi, što nije viđeno još od aprila prošle godine.  

BONUS VIDEO - POSLEDNjE ŠTO VIDE LjUDI KOJI UMRU OD KORONE: Doktor iz kovid bolnice objavio snimak upozorenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju