KIM ISPALIO JOŠ DVE RAKETE: Pogađaju ciljeve sa velikom preciznošću

D. D. S.

25. 01. 2022. u 13:11

Severna Koreja je danas ispalila dve krstareće rakete u more kod svoje istočne obale, što je peto raketno testiranje u ovoj godini. Rakete su ispaljene pošto je severnokorejski lider Kim Džong Un obećao da će ojačati vojsku najsavremenijom tehnologijom u trenutku zastoja pregovora sa Južnom Korejom i SAD.

КИМ ИСПАЛИО ЈОШ ДВЕ РАКЕТЕ: Погађају циљеве са великом прецизношћу

Foto Tanjug/AP

Severnokorejska lansiranja krstarećih raketa nisu zabranjena u skladu sa sankcijama Ujedinjenih nacija nametnutim Pjongjangu. Ekspert na Korejskom institutu za odbrambene analize Li Sang-Min kaže medijima da je cilj raketnih testova izgradnja geopolitičkih tenzija i da bi možda mogli naterati američku administraciju da smisli novu strategiju prema severnokorejskom lideru Kim Džong Unu.

- Krstareće rakete su sporije od balističkih raketa i smatraju se manjom pretnjom, ali pogađaju ciljeve sa velikom preciznošću, što je nešto što će Severna Koreja nastaviti da razvija - izjavio je Li.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi