DRAMA NA AMERIČKOM NOSAČU AVIONA U JUŽNOM KINESKOM MORU: Nesreća pri sletanju aviona, ima povređenih

Novosti onlajn

25. 01. 2022. u 10:34

SEDAM pripadnika američke ratne mornarice povređeno je kada je američki ratni avion F-35C, tokom rutinskih operacija, imao nesreću tokom sletanja na pistu nosača aviona USS ''Karl Vinson'' u Južnom kineskom moru, a pilot bio primoran da se katapultira, saopšteno je iz Pentagona.

ДРАМА НА АМЕРИЧКОМ НОСАЧУ АВИОНА У ЈУЖНОМ КИНЕСКОМ МОРУ: Несрећа при слетању авиона, има повређених

Foto Tanjug/AP

-Pilot se bezbedno katapultirao iz aviona i izvučen je američkim vojnim helikopterom. On je u stabilnom stanju, ali ukupno je sedam mornara povređeno - navodi se u saopštenju i precizira da su trojica pripadnika mornarice morala da budu evakuisana do medicinske ustanove u Manili, dok je četvoro zbrinuto na brodu i pušteno nakon ukazane pomoći, prenosi Rojters.

Mornarica je saopštila da je pokrenula istragu o uzrocima nesreće mlaznog aviona F-35 koji proizvodi kompanija ''Lokid Martin''.

Američko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije danas da su dve udarne grupe američkih mornaričkih nosača aviona, koje predvode brodovi USS ''Karl Vinson'' i USS ''Abraham Linkoln'', u nedelju počele operacije u Južnom kineskom moru, prenosi Sputnjik pisanja Tanjuga.

U saopštenju je navedeno da će se izvoditi vežbe koje uključuju operacije protiv podmornica, vazdušni napadi i PVO s ciljem jačanja borbene gotovosti.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

EU VIŠE NEMA PROSTORA ZA SANKCIJE: Rusiju ne mogu da zaustave, a nema dogovora o embargu na rusku naftu i gas