RUSIJA UPOZORAVA LONDON: "Apelujemo da prestanu sa glupim retoričkim provokacijama"

Tanjug

23. 01. 2022. u 15:09

RUSKA ambasada u Velikoj Britaniji pozvala je britansku Kancelariju za spoljne poslove i poslove Komonvelta da prestane sa opasnom retorikom povodom situacije u Ukrajini.

РУСИЈА УПОЗОРАВА ЛОНДОН: Апелујемо да престану са глупим реторичким провокацијама

Foto AP

- Apelujemo na London da prestane sa glupim retoričkim provokacijama, koje su veoma opasne u trenutnoj pregrejanoj situaciji, jer ne doprinose stvarnim diplomatskim naporima da se obezbede pouzdane garancije za evropsku bezbednost - rekao je predstavnik ruske diplomatije za rusku agenciju TASS.

- Poslednje informacije koje se tiču ruskih planova da dovedu na vlast u Kijev bivšeg poslanika Vrhovne rade Jevgenija Murajeva, koji ostaje pod sankcijama Moskve kao osobe koja predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost, jesu potpuno smešne - navodi se u saopštenju ambasade.

Velika Britanija je ranije danas optužila Kremlj da želi da postavi proruskog predsednika države u Ukrajini i tvrdi da su ruski obaveštajci kontaktirali sa brojnim bivšim ukrajinskim političarima u okviru planova za invaziju.

U izveštaju Rojtersa navodi se da je britansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da ima informacije da ruska vlada razmatra opciju da bivšeg ukrajinskog poslanika Jevhena Murajeva aktivira kao potencijalnog kandidata za prvog čoveka proruskog rukovodstva u Kijevu.

- Informacije koje su objavljene bacaju punu svetlost na obim ruskih aktivnosti prema Ukrajini i uvid u namere Kremlja. Rusija mora da deeskalira situaciju, okonča svoju agresivnu kampanju širenja dezinformacija i krene putem diplomatije - rekla je britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras i ponovila da bi svaki ruski vojni upad u Ukrajinu bio ogromna i skupa strateška greška.

BONUS VIDEO:

PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DRAMATIČNO UPOZORENJE TRAMPA: Treći svetski rat bio bi gori od svih ratova u istoriji, imamo oružje kakvo do sad nije viđeno