SAUDIJCI IZVELI VAZDUŠNI UDAR NA HUTE: Najmanje 80 poginulih u Jemenu

Tanjug

22. 01. 2022. u 17:54

BROJ poginulih u vazdušnom napadu koalicije predvođene Saudijskom Arabijom koji je pogodio zatvor pod upravom Huta u Jemenu porastao je na najmanje 80, saopštio je pokret Huta.

САУДИЈЦИ ИЗВЕЛИ ВАЗДУШНИ УДАР НА ХУТЕ: Најмање 80 погинулих у Јемену

Foto: Jutjub/Printskrin

Jučerašnji vazdušni napad bio je deo intenzivne ofanzivne kampanje iz vazuha i sa kopna kojom je eskaliran višegodišnji građanski rat u Jemenu između snaga međunarodno priznate vlade koju podržava koalicija predvođena Saudijskom Arabijom i pokreta Huta koje podržava Iran.

Medijska kancelarija Huta saopštila je podatke o žrtvama jučerašnjeg vazdušnog udara i potvrdila da spasioci i dalje tragaju za preživelima u ruševinama zatvorskog kompleksa u severnoj provinciji Sada na granici sa Saudijskom Arabijom.

Foto: Printscreen/Jutjub

Dobrotvorna organizacija Lekari bez granica saopštila je da je oko 200 ljudi ranjeno u saudijskom vazdušnom napadu.

-Koalicija će obavestiti Kancelariju za koordinaciju humanitarnih poslova u Jemenu (OCHA) i Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) o činjenicama i detaljima, prenela je saudijska državna novinska agencija, pozivajući se na portparola koalicije.

On je rekao da se meta u Sani ne nalazi na listama zabranjenih ciljeva dogovorenih sa OCHA i nije prijavljena od strane MKC, preneo je Tanjug.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024