ALEKSANDAR LUKAŠENKO: Ako želiš mir, spremaj se za rat

Novosti onlajn

21. 01. 2022. u 13:10

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko je izjavio da vidi šta se događa na granici zemlje sa Ukrajinom i da je neophodno preduzeti sve kako bi se u pravom trenutku odgovorilo.

АЛЕКСАНДАР ЛУКАШЕНКО: Ако желиш мир, спремај се за рат

Foto: AP Photo/Nikolai Petrov, Belta

On je ranije izjavio da Ukrajina povećava broj vojnika pored granice sa Belorusijom, koncentrišući jedinice Nacionalne garde koju čine radikalni nacionalisti.

- U Belorusiji dobro vide šta se dešava na jugu i duž cele naše granice. Mi vrlo dobro znamo kako na to da odgovorimo. To je danas, a mi moramo da predvidimo situaciju koja će biti u budućnosti, sutra ili prekosutra. Dakle, mudra izreka: Ako želiš mir, spremaj se za rat, je okrutna, ali muška. Moramo da učinimo sve kako nas ne bi uhvatili nespremne i kako bismo u odgovarajućem trenutku odgovorili. Ubeđen sam da vi u uniformama znate šta je potrebno uraditi kako bismo zaštitili našu zemlju - rekao je Lukašenko na sastanku na temu jačanja vojne bezbednosti Belorusije, prenosi agencija Belta.

BONUS VIDEO:

PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće

( Sputnjik )

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OKLAHOMA USVOJILA VRLO STROG ZAKON O ABORTUSU:  Dozvoljen samo u slučaju vanrednog zdravstvenog stanja, silovanja ili incesta.