VODENI TOPOVI, SUZAVCI I ŽICA: Poljska sprečila 600 migranata da uđu iz Belorusije (FOTO+VIDEO)

Tanjug

18. 01. 2022. u 15:49

OD početka godine sprečeno je 600 pokušaja migranata da pređu granicu Belorusije sa Poljskom, saopštila je danas poljska granična straža.

ВОДЕНИ ТОПОВИ, СУЗАВЦИ И ЖИЦА: Пољска спречила 600 миграната да уђу из Белорусије (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Poljska Granična straža je na Tviteru objavila da su juče privedena 23 migranta nakon što su ilegalno prešli u tu zemlju, prenosi agencija AP.

Navodi se da su privedeni migranti dolazili iz Sirije, Iraka, Kube, palestinskih teritorija i Turkmenistana.

Ilegalni pokušaji prelaska u Poljsku nastavljeni su i ove godine, ali je broj registrovanih pokušaja značajno opao, na desetine dnevno sa skoro hiljadu dnevno u novembru, navodi američka agencija.

Poljska tvrdi da beloruski oficiri pomažu migrantima da preseku i pređu granične barijere, kao da im i pomažu u napadima na poljsku graničnu stražu.

Takođe, zemlja planira da izgradi visoku metalnu zaštitnu ogradu u narednim mesecima kako bi sprečila bilo kakav ilegalni prelazak iz Belorusije.

Poljska granična straža je za 2021. godinu registrovala 39.700 ilegalnih pokušaja prelaska imigranata sa teritorije Belorusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo