PESKOV: ZNAMO DA NULANDOVA IMA 18 OPCIJA - NATO smatra da je važno da se sa Moskvom i dalje pregovara, a ne ratuje

V. N.

17. 01. 2022. u 23:18

PREGOVORI između Moskve i SAD nisu do sada doneli nikakav pomak, ali generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je a bi Alijansa i Rusija trebalo da razgovaraju kako bi sprečile upotrebu sile protiv Ukrajine, jer su, kaže, tenzije još velike.

ПЕСКОВ: ЗНАМО ДА НУЛАНДОВА ИМА 18 ОПЦИЈА - НАТО сматра да је важно да се са Москвом и даље преговара, а не ратује

Foto EPA

- Prerano je reći - odgovorio je na pitanje da li su tenzije počele da se smanjuju.

- Stavili smo na sto predloge da se Rusi angažuju na nizu sastanaka o važnim temama za evropsku bezbednost, za situaciju oko Ukrajine.

Rusija nije odgovorila tokom sastanka, rekao je generalni sekretar NATO.

- Verujemo da je važno da sednemo, posebno pošto su tenzije velike kao što su sada i da pronađemo put napred, koji je politički, da sprečimo još jednom upotrebu vojne sile protiv Ukrajine od strane Rusije - kazao je Stoltenberg.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov naveo je da je reč o neosnovanoj eskalaciji i da Rusija nikome ne preti.

- Moskva, kao i SAD, razmatra različite scenarije razvoja situacije u slučaju povećanja eskalacije vezane za Ukrajinu, ali svakako ima manje opcija od SAD - izjavio je Peskov.

- Znamo da zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland ima 18 scenarija. Smatramo da bi trebalo da ih bude mnogo manje.

Govoreći o razmeštanju ruskih raketa na Kubi i u Venecueli, Peskov je istakao da se ne sme zaboraviti suverenitet ovih država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RIČARD GIR SVEDOK: Suđenje Mateu Salviniju zbog blokade migrantskog broda