ENGLESKI TINEJDŽERI DEO OPSADE SINAGOGE U TEKSASU: Povezani sa starijim teroristom iz Engleske

D. D. S.

17. 01. 2022. u 15:20

DVOJICA tinejdžera uhapšena su na severozapadu Engleske, u Mančesteru, zbog povezanosti sa opsadom sinagoge u Teksasu, za koju je, inače, odgovoran Britanac Fejzal Akram (44).

ЕНГЛЕСКИ ТИНЕЈЏЕРИ ДЕО ОПСАДЕ СИНАГОГЕ У ТЕКСАСУ: Повезани са старијим терористом из Енглеске

Foto: pixabay

On je nedavno doputovao u Teksas da bi u subotu izveo napad na sinagogu i uzeo četiri taoca. Predsednik SAD Džozef Bajden je ovaj 11 časova dug incident Britanca iz Blekburna u Lankaširu okarakterisao kao "terorizam".

Britanska antiteroristička policija je, kako prenosi "Gardijan", saopštila da je par, čije godine i pol nisu odmah potvrdili, u pritvoru zbog ispitivanja, u okviru istrage o napadu u sinagogi u gradu sa oko 26 hiljada stanovnika u Kolivilu koji se dogodio u subotu uveče. Akram je proglašen mrtvim pošto je FBI upao u zgradu, a sva četiri taoca su preživela opsadu.

Do opsade je došlo tokom jutarnje službe u sinagogi koja se prenosila uživo na Fejsbuku. Usred prenosa je odjednom čovek sa britanskim akcentom počeo da viče ispred kamere. Prenos je prekinut, a policija je pozvana u 10.41 časova po lokalnom vremenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...