TRAMP ODRŽAO VELIKI MITING: "Demokrate hoće da pretvore Ameriku u komunističku zemlju!"

Novosti online

16. 01. 2022. u 09:55

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp održao je skup u Arizoni.

ТРАМП ОДРЖАО ВЕЛИКИ МИТИНГ: Демократе хоће да претворе Америку у комунистичку земљу!

Foto: AP Photo/Ross D. Franklin

Tokom mitinga, prvog ove godine, Tramp je ponovio staru pesmu - da je on pobedio na izborima i da demokrate žele da naprave komunističku državu od SAD. NJegov govor su burno pozdravile hiljade okupljenih pristalica.

- Gotovo je s tim da političari u Vašingtonu kontrolišu vaše živote. Gotovo je sa nametanjem - rekao je Tramp. "Radikalne demokrate žele da pretvore SAD u komunističku zemlju", dodao je.

Ponovio je da je pobedio 2020. na izborima za predsednika i poručio: Ne možemo im dopustiti da se s time izvuku!

Foto: AP Photo/Ross D. Franklin

"Ovde vlada 'parti' atmosfera", rekao je Frans presu jedna od okupljenih. "Ovo je poput MAGA (Trampov izborni slogan 'Učinimo Ameriku ponovno velikom') Vudstoka. Rodoljubi širom zemlje okupili su se zbog opšteg dobra za zemlju. Mi volimo našeg predsednika", dodao je.

DŽenifer Vinterbauer, koja je među prvima došla na skup, rekla je da je tu kako bi čula "istinu" od Trampa. "On uvek govori istinu o svemu. O ekonomiji, stanju u svetu, SAD-u", dodala je.

Skup u Florensu, Arizona prvi je Trampov skup od oktobra. Uoči pobede na izborima 2016. i tokom predsedničkog mandata na njegovim skupovima se okupljalo desetine hiljada ljudi, ali su u poslednje vreme njegovi mitinzi sve slabije posećeni.

Foto: AP Photo/Ross D. Franklin

Frans pres navodi da je subotnje okupljanje prikupilo manje ljudi nego inače.

Tramp, kome je zabranjeno korišćenje Tvitera, njegove glavne platforme za obraćanje javnosti, mnogo je manje uključen u američku politiku od poraza na izborima.

Međutim, uticajan je u Republikanskoj stranci i, kako navodi AFP, podržavanje njegovih teorija ili barem nedistanciranje, često je nužno za opstanak republikanskih kongresmena i drugih zvaničnika.

Tramp se retko pojavljivao u većim medijima od kada nije predsednik, ali je prošle sedmice dao intervju za Nacionalni javni radio (NPR) tokom kog je pozvao ljude da se vakcinišu protiv korone, šeo je izazvalo žestoke kritike dela njegovih pristalica.

(Kurir)

BONUS VIDEO: OVAJ SNIMAK JE BIO OBRISAN - Video sa Obamine žurke koji je izazvao negodovanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KORONA HARA SEVERNOM KOREJOM: Još 262.000 novozaraženih