OGROMNA ERUPCIJA VULKANA NA PACIFIKU: Proglašena opasnost od cunamija, dramatični satelitski snimak (VIDEO)

Novosti online

15. 01. 2022. u 08:22

DRAMATIČNE slike stižu sa obala Tonge gde je na snazi upozorenje na cunami za ceo arhipelag u Pacifiku. U subotu uveče objavljeno je upozorenje državne meteorološke službe, posle vulkanske podvodne aktivnosti.

ОГРОМНА ЕРУПЦИЈА ВУЛКАНА НА ПАЦИФИКУ: Проглашена опасност од цунамија, драматични сателитски снимак (ВИДЕО)

Foto: Tviter/@weatherdak

Upozorenje stiže pošto je u petak ponovo eruptirao vulkan Hunga Tonga Hunga Ha’apai, poslavši pepeo, paru i gas 20 kilometara u vazduh, izvestio je Radio Novi Zeland, navodi smh.com.au.

Vulkan se nalazi oko 30 kilometara jugoistočno od ostrva Fonuafo’ou.

Prethodno je vulkan eruptirao krajem decembra.

Radio Novi Zeland je izvestio da je erupcija imala radijus od 260 kilometara i bila je sedam puta snažnija od prethodne eupcije, koja se desila 20. decembra.

Kako navodi Rojters, postoji opasnost za Američku Samou od jakih okeanskih struja koje bi mogle da budu opasne duž plaža u lukama.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: "VATRENI ĐAVO" U GRČKOJ - Neverovatan snimak požara u Viliji - plamen izleće i leti ka vatrogascima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

IZRAEL IZVEO NAPAD NA IRAN: Tri drona primećena u Isfahanu, aktiviran i PVO (VIDEO)