HAOS U BUENOS AJRESU: Hiljade potrošača bez struje na 41,5 stepeni

Tanjug

14. 01. 2022. u 23:52

DESETINE hiljada potrošača u glavnom gradu Argentine danas je ostalo bez električne energije u trenutku kada je temperatura dostigla maksimalnu vrednost u poslednjih 65 godina od 41,5 stepeni.

ХАОС У БУЕНОС АЈРЕСУ: Хиљаде потрошача без струје на 41,5 степени

Foto: Profimedia/Ilustracija

Nacionalna agencija za električnu energiju saopštila je da skoro 80.000 korisnika u Buenos Ajresu ostalo popodne bez električne enrgije, da bi oko sat vremena kasnije

u gradu bila zabeležena temperatura od 41,5 stepeni Celzijusovih, čime je današnji dan bio najtopliji od 1957. godine, preneo je AP.

Struja je nestala uprkos vladinom pozivu većini federalnih službenika da rade od kuće, a ostalim korisnicima da ograniče upotrebu jer je električni sistem preopterećen.

Vlada je saopštila da su temperature u većem delu Južne Amerike povezane sa fenomenom La Ninja.

BONUS VIDEO: DAN KADA JE KONAČNO ZATVOREN ČERNOBILj - Posledice nuklearne katastrofe trajaće 24.000 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)