VIKTORIJA NULAND PORUČILA MOSKVI: NATO je odbrambeni savez, nije pretnja Rusiji, osim ako Rusija odluči da bude pretnja Alijansi

Srna

12. 01. 2022. u 08:48

NATO ne predstavlja pretnju Rusiji, osim ako je Alijansa pod pretnjom, izjavila je zamenica državnog sekretara SAD Viktorija Nulend.

ВИКТОРИЈА НУЛАНД ПОРУЧИЛА МОСКВИ: НАТО је одбрамбени савез, није претња Русији, осим ако Русија одлучи да буде претња Алијанси

Foto AP

Ona je naglasila da je NATO "odbrambeni savez", čija je jedina svrha da brani svoje članice.

- NATO ne predstavlja pretnju ni Rusiji, osim ako Rusija odluči da bude pretnja Alijansi - rekla je Nulendova na konferenciji za novinare u Vašingtonu.

Nulendova je istakla da je "najbolja opcija" vraćanje stabilnosti i bezbednosti za Ukrajinu, Evropu i Rusiju.

Zamenica državnog sekretara iskoristila je priliku da poruči da bi bilo kakve finansijske mere i ograničenja izvoza, koje bi SAD i saveznici mogli da uvedu ukoliko Rusija napadne Ukrajinu, mogle da imaju "bolan uticaj na Moskvu", javio je "Sputnjik".

- Veoma smo sigurni u konsultacije koje održavamo sa saveznicima i partnerima. Radimo na tome već oko dva i po meseca, na svim nivoima – od predsednika do nižih nivoa vlasti - naglasila je Nulendova.

Komentarišući pregovore sa Rusijom u Ženevi, Nulendova je naglasila potrebu za njihovim nastavkom i razmenom mišljenja između Vašingtona i Moskve, uz napomenu da je "gotovo nemoguće" rešiti sva pitanja u jednom krugu razgovora.

BONUS VIDEO: 

PO PRVI PUT: Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)