NEMAČKI SOCIJALDEMOKRATA: Pozvao na okončanje spora oko Severnog toka 2

Tanjug

10. 01. 2022. u 18:01

KEVIN Kihnert, visoki zvaničnik Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD), koja predvodi nemačku koalicionu vladu pozvao je danas na okončanje političkog spora oko gasovoda Severni tok 2 kojim bi trebalo dovesti ruski gas u Nemačku.

НЕМАЧКИ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА: Позвао на окончање спора око Северног тока 2

Foto AP

Gasovod podržava SPD, ali ga ne podržavaju Zeleni koji su im koalicioni partner, preneo je Rojters.

-Moramo da ostavimo spor iza nas u nekom trenutku, kazao je Kevin Kihnert, generalni sekretar SPD na konferenciji za novinare nakon sastanka rukovodstva partije.

On je dodao da je razgovor o potencijalnim sankcijama Rusiji ako ukrajinski sukob eskalira nakon gomilanja ruske vojske blizu ukrajinske granice druga tema u odnosu na projekat Severni tok 2.

BONUS VIDEO: DAN KADA JE KONAČNO ZATVOREN ČERNOBILj - Posledice nuklearne katastrofe trajaće 24.000 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PODRŽAVAO REVOLUCIJU, SVETIO BRATA: Evo ko je muškarac koji je pretio eksplozijom u iranskom konzulatu u Parizu