KADIROV UPUTIO ULTIMATUM ERDOGANU: Pobesneo zbog poteza Turske, rade iza leđa Rusiji!

Novosti online

21. 12. 2021. u 22:00

ČEČENSKI lider Ramzan Kadirov obratio se turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu povodom davanja imena parku u turskom Korfozu po kavkaskom teroristi Džoharu Dudajevu.

КАДИРОВ УПУТИО УЛТИМАТУМ ЕРДОГАНУ: Побеснео због потеза Турске, раде иза леђа Русији!

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Otvoreno se obraćam predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu: odlučite se! Ili ćete dobiti status države koja javno podržava teroriste ili ćete biti za transparentne i poštene odnose sa Rusijom, ne menjajući svoja ubeđenja iza njenih leđa - napisao je Kadirov na telegramu.

On je objasnio da ne može da zamisli da bi Rusija mogla tako da postupi prema turskom rukovodstvu i primi "celu organizovanu bandu koja, na primer, izvodi terorističke napade u Turskoj i koja je ubila predsednika".

- U suprotnom, dok u Turskoj dobijaju azil kriminalci za kojima se traga i nasilnici, dok otvoreno organizuju okupljanja i događaje za promenu imena parkova po teroristima koji su umešani u pogibiju na hiljade civila, mi imamo pravo da odgovorimo", naglasio je čečenski lider.

On smatra da bi sa ruske strane bilo logično da u Groznom bude ovekovečen osnivač Radničke partije Kurdistana Abdulah Odželan koji služi doživotnu kaznu u zatvoru u Turskoj.

Kadirov se obratio Ministarstvu inostranih poslova Rusije, naglasivši da su akcije Ankare direktna pretnja rusko-turskim odnosima i pozvao da se preduzmu diplomatske mere.

Džohar Dudajev se nalazio na čelu čečenskih terorista i proglasio se predsednikom "Čečenske republike Ičkerija" koja je u Rusiji proglašena terorističkom organizacijom. On je bio ubijen 1996. godine. Park u njegovu čast je otvoren 10. decembra u Turskoj.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna