NEMAČKA PODIGLA U PRIPRAVNOST SNAGE ZA BRZO REAGOVANJE: Hitno se oglasila ministarka odbrane

Novosti online

19. 12. 2021. u 18:15

NEMAČKA ministarka odbrane Kristine Lambreht izjavila je da da će NATO razmotriti predloge Rusije za bezbednosne garancije, ali da smatra neprihvatljivim „diktiranje“ Alijansi kako da se ponaša.

НЕМАЧКА ПОДИГЛА У ПРИПРАВНОСТ СНАГЕ ЗА БРЗО РЕАГОВАЊЕ: Хитно се огласила министарка одбране

Foto: EPA

Kako kaže, Berlin je povećao nivo spremnosti snaga za brzo reagovanje.

- Važan je signal da delujemo kada je potrebna akcija. Mi ćemo, naravno, u narednim danima razgovarati o tome šta je Rusija predložila, ali reći ću još jednom – veoma svesno se nalazimo u Litvaniji, kako bismo poslali signal obuzdavanja“, naglasila je ministarka.

Jasno sam stavila do znanja da moramo da tražimo rešenje za napetu situaciju u kojoj se nalazimo i na diplomatskom nivou i uz pomoć ubedljivog obuzdavanja, napomenula je.

- To znači i razgovor, odnosno razmatranje predloga koje je iznela Rusija. To je važno i ispravno, ali ne treba da bude tako Moskva diktira partnerima iz NATO-a kako da se ponašaju - konstatovala je ministarka.

Prema njenim rečima, to treba da bude jasno i Berlin će jasno to reći na pregovorima.

- Sledeće nedelje ćemo na Savetu NATO-a diskutovati o tom predlozima - dodala je Lambrehtova tokom posete Litvaniji.

Podsetimo, rusko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je dokument koji je zvanična Moskva poslala NATO-u po pitanju garancija bezbednosti o kojima je nedavno govorio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, a koji se pre svega tiču širenja vojnog prisustva Alijanse zapadnim granicama Rusije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (14)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni