PRENOSI PUTINOVU PORUKU: Bajden razgovara sa evropskim saveznicima

Tanjug

07. 12. 2021. u 21:12

AMERIČKI predsednik DŽozef Bajden razgovaraće o ishodu današnjeg rusko-američkog video samita sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, italijanskim premijerom Mariom Dragim i premijerom Velike Britanije Borisom DŽonsonom, saopštila je Bela kuća.

ПРЕНОСИ ПУТИНОВУ ПОРУКУ: Бајден разговара са европским савезницима

Foto: EPA

Lideri Velike Britanije, Italije, SAD, Francuske i Nemačke izrazili su na sastanku u ponedeljak "zabrinutost" zbog navodne „sve oštrije ruske retorike“ u vezi sa Ukrajinom, pozvali Rusiju da "deeskalira tenzije" i složili se da je diplomatija posebno u okviru „Normandijskog formata”, jedini način da se konflikt u Donbasu reši primenom sporazuma iz Minska.

- Na jučerašnjem sastanku, lideri su se složili da ostanu u bliskom kontaktu u vezi sa koordinisanim i sveobuhvatnim pristupom kao odgovor na jačanje ruskih trupa na ukrajinskim granicama - navodi se u saopštenju, koje je preneo TAS S.

Američki i ruski predsednik, Sžozef Bajden i Vladimir Putin, održali su danas video sastanak koji je trajao preko dva sata, tokom kojeg su razgovarali o Ukrajini i drugim sporovima u američko-ruskim odnosima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Slucki: SAD krive za prekid pregovore Ukrajine i Rusije