PRVI DETALJI RAZGOVORA PUTINA I BAJDENA: Od strateške stabilnosti, preko Ukrajine, Irana...

Novosti online

07. 12. 2021. u 19:27 >> 19:45

PREDSEDNICI Rusije i SAD, Vladimir Putin i DŽozef Bajen, razgovarali su putem video linka na više tema.

ПРВИ ДЕТАЉИ РАЗГОВОРА ПУТИНА И БАЈДЕНА: Од стратешке стабилности, преко Украјине, Ирана...

Foto AP

Od Ukrajine do sajber kriminala, saopštila je Bela kuća nakon razgovora dva lidera koji e trajao više od dva sata.

Bajden je, kako se navodi u saopštenju, izrazio ozbiljnu zabrinutost predsedniku Rusije u vezi sa gomilanjem ruskih trupa na ukrajinskoj granici. On je jasno dao do znanja da će SAD i njihovi saveznici odgovoriti oštrim ekonomskim i drugim merama na vojnu eskalaciju, ako do nje dođe.

Kako se dodaje Bajden je tokom razgovora potvrdio podršku suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine i "pozvao na deeskalaciju i povratak diplomatiji".

-Oba predsednika su poručila svojim timovima da nastave sa radom. SAD će to činiti u tesnoj koordinaciji sa saveznicima i partnerima, saopštila je pres-služba Bele kuće.

Kako se navodi, Putin i Bajden su razgovarali i o strateškoj stabilnosti, sajber kriminalu, kao i o zajedničkom radu na rešavanju regionalnih pitanja, uključujući problem Irana.

Sastanak je održan putem video linka i bio zatvoren za javnost. Novinarima je bio pokazan samo početak sastanka, gde su dva lidera pozdravili jedan drugog i razmenili nekoliko fraza. Sastanak je nastavljen u četiri oka.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)