UNIŠTENE ZGRADE I ZAUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ: U Indoneziji broj žrtava erupcije vulkana porastao na 14

Tanjug

05. 12. 2021. u 13:23

U ERUPCIJI vulkana Semeru na indonežanskom ostrvu Javi nastradalo je najmanje 14 osoba, povređeno je 56, a 1.300 ljudi je evakuisano, saopštila je danas Agencija za ublažavanje katastrofa (BNPB).

УНИШТЕНЕ ЗГРАДЕ И ЗАУСТАВЉЕН САОБРАЋАЈ: У Индонезији број жртава ерупције вулкана порастао на 14

Foto: Tanjug/AP

Kako su naveli zvaničnici, većina povređenih ima opekotine, preneo je Rojters.

Timovi za potragu traže žrtve u predelima prekrivenim slojevima pepela.

Erupcija je uništila zgrade i prekinula saobraćaj preko strateškog mosta, koji povezuje dve oblasti u obližnjem okrugu Lumajang sa gradom Malang, saopštile su vlasti.

Semeru je izbacio juče velike kolicine gasa, pare i pepela koji su prekrili obližnja sela u pokrajini Istočna Java i naterali ljude u panično bekstvo.

Semeru, visok više od 3.600 metara, jedan je od skoro 130 aktivnih vulkana u Indoneziji. On je proradio u januaru, kada nije bila žrtava.

Indonezija se nalazi u pacifičkom vatrenom pojasu gde su česti zemljotresi i erupcije vulkana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)