TRI UČENIKA UBIJENA, OSMORO RANJENO: Petnaestogodišnjak pucao iz poluautomatskog pištolja

Tanjug

01. 12. 2021. u 09:33

PETNAESTOGODIŠNjI dečak u srednjoj školi u američkoj državi Mičigen, koji je pucao iz poluautomatskog pištolja, ubio je troje školskih drugova i ranio još osam osoba pre nego što je priveden, saopštila je policija.

ТРИ УЧЕНИКА УБИЈЕНА, ОСМОРО РАЊЕНО: Петнаестогодишњак пуцао из полуаутоматског пиштоља

Foto: Profimedia

Za jednu od ranjenih osoba potvrđeno je da je nastavnik u srednjoj školi Oksford, u mestu Oksford Taunšip, 65 kilometara severno od Detroita, saopšteno je iz kancelarije šerifa okruga Okland.

Ubijeni su 16-godišnji dečak, jedna 17-godišnja devojčica i jedna 14-godišnja devojčica, rekao je zamenik šerifa Majkl Mekejb novinarima na licu mesta, prenosi Rojters.

Veruje se da je osumnjičeni, učenik druge godine u ovoj školi, delovao sam, a prilikom hapšenja nije pružao otpor. Pre toga ispalio je 15 do 20 hitaca, a ceo incident je trajao oko pet minuta, rekao je Mekejb.

Lokalna televizija u Detroitu WDIV izvestila je da osumnjičeni nije ništa otkrio policiji i da je tražio da razgovara sa advokatom.

Predsednika Džozefa Bajdena vest o ovom incidentu zatekla je u obilasku na tehničkom koledžu u Minesoti, rekla je novinarima sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki.

- Moje srce je uz porodice koje prolaze kroz nezamislivu tugu zbog gubitka svojih voljenih osoba - poručio je Bajden iz Minesote.

Guvernerka Mičigena Grečen Vitmer nazvala je pucnjavu u srednjoj školi „užasnom“.

- Kao građani Mičigena imamo odgovornost da učinimo sve što možemo da zaštitimo jedni druge od nasilja oružjem - rekla je Vitmar u saopštenju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani aamerički lovci (VIDEO)