RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE OBJAVILO SNIMAK: Pogledajte kako izgleda iskrcavanje rakete „Jars“ u raketni silos (VIDEO)

Novosti onlajn

29. 11. 2021. u 16:22

MINISTARSTVO odbrane Rusije objavilo je snimke utovara interkontinentalne balističke rakete „Jars“ u Kozeljskoj raketnoj jedinici u Kalužskoj oblasti.

РУСКО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ ОБЈАВИЛО СНИМАК: Погледајте како изгледа искрцавање ракете „Јарс“ у ракетни силос (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/TV Zvezda

- Raketa se instalira u silos za lansiranje pomoću specijalne transportne i utovarne jedinice. Složene tehnološke operacije traju nekoliko sati - naveli su u Ministarstvu.

Kako su saopštili u Ministarstvu odbrane Rusije proces je trajao nekoliko sati.

Kozeljska raketna jedinica u Kalužskoj oblasti je prva koja je opremljena stacionarnim raketnim sistemom „Jars“. Ponovno naoružavanje Raketne vojska strateške namene uključuje i stvaranje nove socijalne infrastrukture.

- Sprovođenje planiranih aktivnosti za 2021. godinu koje podrazumevaju ponovno naoružavanje Raketne vojske strateške namene povećaće udeo modernih raketnih kompleksa strateške namene i mogućnosti za obavljanje zadataka nuklearnog odvraćanja - dodali su u Ministarstvu.

Glavna prednost kompleksa RS-24 „Jars" je to što raketa odjednom može da ponese četiri borbena bloka od kojih svaki ima snagu od 300 do 500 kilotona. Povećan je i domet koji iznosi 12.000 kilometara. Pored toga, „Jars" ima sistem koji mu omogućava da lansira raketu iz bilo koje pozicije na kojoj se nalazi i da se ne vezuje za ranije naznačene pozicije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RAISI SE OBRATIO NARODU: Ovo je poruka iranskog predsednika