PESKOV UPOZORAVA ZAPAD: Raspirujete histeriju, biće posledica

Novosti online

21. 11. 2021. u 14:17

ZAPAD veštački raspiruje histeriju time što upozorava na moguću pripremu ruske „invazije“ na Ukrajinu, Kremlj ne isključuje pokušaje provokacija u cilju opravdanja navoda zapadnih zemalja, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

ПЕСКОВ УПОЗОРАВА ЗАПАД: Распирујете хистерију, биће последица

Foto: Profimedia

- Oni koji su svoje Oružane snage doveli iz inostranstva nas optužuju za neku neobičnu vojnu aktivnost na našoj teritoriji. Odnosno, Sjedinjene Američke Države. Pa, to nije sasvim logično, niti sasvim pristojno - dodao je.

Na pitanje šta je cilj Kijeva u izjavama o "posledicama" po Rusiju u slučaju navodne invazije na Ukrajinu, Peskov je odgovorio da "Ukrajina, najverovatnije, preduzima još jedan pokušaj da započne vojno rešenje sopstvenog problema i da sebi samoj i svima u Evropi izazove još jednu nesreću".

To je ono što Ukrajina traži, ocenio je portparol.

Prema njegovom mišljenju, Kijev "to najverovatnije pokušava, skrivajući se upravo iza onih vežbi NATO-a, brodova NATO-a u Crnom moru – američkih i britanskih vojnika u regionu, kojih je sve više".

- To je ono čemu Ukrajina teži. I ovo je, naravno, srceparajuća slika, zato što će izazvati najteže, najozbiljnije posledice - naglasio je Peskov.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a