ŠOJGU O RUSKOM ANTISATELITSKOM ORUŽJU: Precizan pogodak u atmosferi - Amerikanci "ispaljuju" saopštenja

Novosti online

17. 11. 2021. u 09:05

MINISTAR odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu potvrdio je da su ruske trupe uspešno testirale protivsatelitski sistem, piše RIA Novosti.

ШОЈГУ О РУСКОМ АНТИСАТЕЛИТСКОМ ОРУЖЈУ: Прецизан погодак у атмосфери - Американци испаљују саопштења

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Precizno je pogodila stari satelit. Fragmenti ne predstavljaju nikakvu pretnju za svemirske aktivnosti - rekao je on tokom radnog putovanja u Voronjež.

Ministarstvo odbrane je ranije izvestilo o lansiranju rakete kojom je uništen satelit "Celina-D", koji je bio u orbiti od 1982. godine.

Vašington je saopštio da su krhotine satelita proletele pored Međunarodne svemirske stanice i ugrozile taj objekat. Moskva je demantovala ove optužbe i podsetila da su ranije takve testove sprovodile Sjedinjene Države, Kina i Indija.

Takođe su naglasili da Pentagon aktivno razvija i testira u orbiti najnovija udarno-borbena sredstva.

Rusija, a ranije SSSR, više od 40 godina zagovaraju izradu sporazuma o zabrani raspoređivanja oružja ili upotrebe sile u svemiru. Moskva je više puta podnosila predloge Generalnoj skupštini UN na razmatranje.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ - Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)