RUSI I KINEZI PRAVE ZAJEDNIČKI SVEMIRSKI CENTAR: Razvijaće kosmičku vremensku prognozu!

Tanjug

17. 11. 2021. u 08:25

KINA i Rusija uspostavile su svemirski meteorološki centar u Pekingu, nastojeći da poboljšaju sistem globalnih centara za kosmičku vremensku prognozu, saopštila je danas Kineska meteorološka služba (CMA).

РУСИ И КИНЕЗИ ПРАВЕ ЗАЈЕДНИЧКИ СВЕМИРСКИ ЦЕНТАР: Развијаће космичку временску прогнозу!

Foto: Depositphotos

Kosmičkim meteorološkim centrom kinesko-ruskog konzorcijuma (CRC) upravljaće CMA, kineska Uprava za civilno vazduhoplovstvo i ruska federalna služba za hidrometeorologiju i nadzor životne sredine, navodi se u saopštenju kineske nacionalne meteorološke službe, prenosi Rojters.

Vremenske prilike u kosmosu su relevantne za satelitske operacije, bezbednost u avijaciji i mreže cevovoda na Zemlji, saopšteno je iz CMA.

Ovaj projekat je realizovan u trenutku kada Kina razvija svoje svemirske programe i nakon što je ove godine poslala misiju sa posadom u svemir sa zadatkom da gradi svemirsku stanicu.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ - Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!