UTVRĐEN IDENTITET BOMBAŠA IZ LIVERPULA: Al Svilmin aktivirao bombu kod bolnice (FOTO)

Tanjug

15. 11. 2021. u 21:58

POLICIJA veruje je utvrdila identitet muškarca koji je u nedelju izveo teroristički napad ispred bolnice u Liverpulu, a u pitanju je Emad Al Svilmin (32).

УТВРЂЕН ИДЕНТИТЕТ БОМБАША ИЗ ЛИВЕРПУЛА: Ал Свилмин активирао бомбу код болнице (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo

Glavni detektiv Endrju Miks izjavio je da je istraga u toku, ali da u ovom trenutku policija čvrsto veruje da je u taksiju poginuo Al Svilmin.

- On je povezan sa dve adrese gde se vrši istraga. Verujemo da je živeo u ulici Satklif neko vreme, a onda se preselio na aveniju Ratlend. Fokus nam je na Ratlendu, gde smo pronašli važne predmete - rekao je Miks, prenosi "Ivning standard".

Eksplozija taksi vozila ispred bolnice u Liverpulu u nedelju proglašena je tokom dana "terorističkim incidentom", saopštila je britanska policija, dodajući da motiv nije poznat.

Kako se za sada čini taksista je bio talac samoubice kao i da je jednom čoveku dao znak da ne prilaze automobilu, jer se na snimku vidi kako nekoliko sekundi nakon eksplozije čovek pritrčava vozilu i izvlači ga iz njega.

Nezvanično, taksista Dejvid Peri (45) je rizikujući svoj život, zaključao napadača i time ga sprečio da uđe u zgradu bolnice i aktivira eksplozivnu napravu.

U saopštenju policije se dodaje da je muškarac, koji se nalazio u vozilu, proglašen mrtvim na licu mesta, dok je vozač povređen.

Trojica muškaraca u dvadesetim godinama su u nedelju uhapšena u vezi sa ovim incidentom.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu