DOKTORI UZELI MITO: Antivakseri u Grčkoj podmitili lekare da ih vakcinišu vodom, pa doživeli šok

Novosti online

07. 11. 2021. u 21:22

NA desetine centara za vakcinaciju u Grčkoj se bori protiv lažnih vakcinacija, jer navodno veliki broj lekara i medicinskih sestara naplaćuje oko 400 evra građanima koji ne žele da im se ubrizga prava vakcina, ali žele da dobiju zelenu kovid propusnicu i izbegnu redovno plaćanje brzih testova.

ДОКТОРИ УЗЕЛИ МИТО: Антиваксери у Грчкој подмитили лекаре да их вакцинишу водом, па доживели шок

Foto gov.me

Ali, onda se dogodila urnebesna situacija - doktori su uzeli mito, ali umesto da ubrizgaju antivakserima vodu, vakcinisali su ih pravom vakcinom kako bi izbegli dalje probleme ukoliko otkrije da lažno vakcinišu ljude, prenose grčki mediji.

Ovo je otvorilo veliku diskusiju... S jedne strane, antivakseri sada imaju antitela koja ih štite protiv korona virusa, a s druge - primili su medicinski tretman za koji nisu dali pristanak. Prevareni antivakseri mogu da tuže doktore, ali samo ako u tom procesu priznaju da su dali mito kako bi dobili lažnu potvrdu o vakcinaciji, što dovodi do ćorsokaka celu ovu pravnu zavrzlamu.

Grčka vlada ima veliku muku kada je u pitanju lažna vakcinacija, jer se procenjuje da je do sada oko 100.000 ljudi primilo lažnu, a ne pravu vakcinu preko podmićivanja medicinskog osoblja. Zbog toga, teško je proceniti realnu sliku o stanju u Grčkoj kada je pandemija korona virusa u pitanju i odbrana od iste.


 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO -NIKADA NIJE BILO TEŽE: Reporteri "Novosti" u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TUŽNA PRIČA ČUVENOG GLUMCA: Grob Milana Srdoča skroz zapušten