RUSIJA UPOZORAVA ZAPAD: Prestanite da „pumpate“ Ukrajinu oružjem!

Novosti onlajn

28. 10. 2021. u 17:17

RUSIJA je pozvala zapadne zemlje da prestanu da podstiču militarizaciju situacije na jugoistoku Ukrajine, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

РУСИЈА УПОЗОРАВА ЗАПАД: Престаните да „пумпате“ Украјину оружјем!

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

- Želela bih još jednom da napomenem da sukob na istoku Ukrajine nema vojno rešenje, to su zaključile sve te zemlje koje se tako brinu o civilima i, u principu, o situaciji u Ukrajini - podsetila je ona.

Kako je istakla, pokušaji da se sukob reši silom imaće nepredvidive i tragične posledice.

- Pozivamo zapadne prestonice koje pumpaju Ukrajinu oružjem, a to su pre svega Vašington, Berlin i Pariz, kao učesnike normandijskog formata da prestanu da podstiču militarizaciju zemlje i da iskoriste svoj uticaj kako bi vratili Kijev na put postizanja trajnog mira u Donbasu političko-diplomatskim sredstvima - apelovala je Zaharova.

Prema njenim rečima, Moskva ne isključuje dalju degradaciju situacije u Donbasu zbog postupaka Kijeva.

- Ukrajinska vojska svesno krši dodatne mere za jačanje režima prekida vatre koje su dogovorene u julu 2020. godina - precizirala je portparolka.

Takođe je konstatovala da Kijev namerno pogoršava ionako krajnje tešku situaciju i ignoriše zahteve predstavnika Donbasa u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju za garantovanje režima tišine.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO:

RUSI NA TVITERU POSTAVILI VIDEO IZ SRBIJE: "Čuvar reda" u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)