U NEMAČKOJ OSTAO SAMO JEDAN PROTIVNIK "SEVERNOG TOKA 2": Višegodišnja borba za gasovod može biti završena u korist Rusije

Novosti onlajn

26. 10. 2021. u 19:02

„ZELENI“ su ostali jedina partija u Nemačkoj koja se protivi izgradnji ruskog gasovoda „Severni tok 2“.

У НЕМАЧКОЈ ОСТАО САМО ЈЕДАН ПРОТИВНИК СЕВЕРНОГ ТОКА 2: Вишегодишња борба за гасовод може бити завршена у корист Русије

Foto AP

Međutim, ako u novoj vladi ne preuzmu upravu nad Ministarstvom inostranih poslova, višegodišnja borba za gasovod će biti završena u korist Rusije, piše „Velt“.

Sporovi oko početka eksploatacije „Severnog toka 2“ postali su ključna tačka formiranja vladajuće koalicije u Nemačkoj. Za „Zelene“, koji su protiv projekta, ostala je jedina šansa da ometu puštanje u rad gasovoda – da dođu na rukovodeće mesto u Ministarstvu inostranih poslova.

Međutim, malo je verovatno da će partija i njena liderka Analena Berbok realizovati svoj plan. Potencijalni partneri iz koalicije – socijaldemokrate i Slobodna demokratska partija ne žure da im pruže podršku po ovom pitanju.

Po mišljenju autora članka, Socijaldemokratska partija Nemačke je „tradicionalno povezana sa velikim energetskim kompanijama“, a deo vladajućih krugova Slobodne demokratske partije je prijateljski raspoložen prema Rusiji.

Moskva je više puta isticala da je „Severni tok 2“ isključivo komercijalni projekat koji se ne sme politizovati.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)