RUSI REAGOVALI NA IZJAVE ZAPADNIH SILA: Oglasio se predstavnik Moskva u UN - pozvao na odbranu povelje (VIDEO)

Novosti online

24. 10. 2021. u 17:03

STALNI predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja pozvao je na odbranu Povelje Ujedinjenih nacija u svetlu redovnih izjava zapadnih država o potrebi da se poštuje "svetski poredak zasnovan na pravilima".

РУСИ РЕАГОВАЛИ НА ИЗЈАВЕ ЗАПАДНИХ СИЛА: Огласио се представник Москва у УН - позвао на одбрану повеље (ВИДЕО)

Foto: AP Photo/Richard Drew

Nebenzja je podsetio da su osnivači organizacije u Povelju postavili osnovne ciljeve i principe međudržavne saradnje.

- Samo poštujući ih čovečanstvo može da krene ka izgradnji pravednijeg, prosperitetnijeg i sigurnijeg sveta i spreči nove globalne ratove - rekao je Nebenzja u video-poruci koju je na Tviteru objavila stalna misija Rusije u UN povodom Dana UN koji se obeležava 24. oktobra.

- Danas ima sve više pokušaja da se revidiraju međunarodno-pravne norme utvrđene Poveljom, da se promoviše neki svetski poredak zasnovan na pravilima. Naš zajednički zadatak je da se odbrani Povelja UN. Potvrđujemo punu posvećenost centralnoj i koordinirajućom ulozi Ujedinjenih nacija u međunarodnim poslovima i izjavljujemo: naša pravila su Povelja UN - naglasio je stalni predstavnik.

Na Dan UN obeležava se godišnjica stupanja na snagu Povelje organizacije 1945. godine. UN su se zvanično pojavile od ratifikacije ovog temeljnog dokumenta.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT - Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)