PUTIN UPOZORAVA: Teroristi iz Iraka i Sirije se okupljaju u Avganistanu

Novosti online

13. 10. 2021. u 20:44

TERORISTI iz Iraka i Sirije okupljaju se u Avganistanu, stoga nije isključeno da mogu pokušati da destabilizuju situaciju u zemljama Zajednice nezavisnih država, sve do početka direktnog širenja, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

ПУТИН УПОЗОРАВА: Терористи из Ирака и Сирије се окупљају у Авганистану

Foto: Verified UGC via AP/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

- S tim u vezi, važno je stalno pratiti situaciju na avganistanskoj granici i biti spreman za suprotstavljanje militantima. Takođe, važno je koordinisati rad bezbednosnih struktura i u slučaju potrebe sprovoditi zajedničke specijalne operacije, istakao je ruski predsednik.

Putin je konstatovao da situacija u pograničnoj zoni Zajednice nezavisnih država sa Avganistanom izaziva zabrinutost, stoga će se Rusija zajedno sa zemljama ZND baviti rešavanjem tog pitanja na najvišem nivou.

Kako je ocenio, nakon povlačenja američke vojske situacija u Avganistanu je teška, a akcije grupa iz redova DAEŠ-a (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) samo je pogoršavaju.

Tokom sastanka sa šefovima obaveštajnih službi zemalja ZND ruski predsednik je naglasio da je važno da se pažljivo prati situacija u svetu, da se analiziraju rizici i izazovi i da se na njih adekvatno reaguje.

Istovremeno je naglasio da je važno da obaveštajne službe ZND povećaju saradnju, a poseban značaj ima neutralisanje potencijalnih pretnji sa teritorije Avganistana.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)