PUTIN POSLAO PORUKU NESVRSTANIMA U BEOGRADU: Evo šta je predsednik Rusije poručio učesnicima samita

Novosti online

11. 10. 2021. u 11:53

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin poručio je učesnicima skupa u Beogradu povodom 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih da je pozitivni potencijal te organizacije danas od posebnog značaja imajući u vidu turbulentnu situaciju u svetu.

ПУТИН ПОСЛАО ПОРУКУ НЕСВРСТАНИМА У БЕОГРАДУ: Ево шта је председник Русије поручио учесницима самита

Foto: Z. Jovanović/Aleksey Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Putin je u telegramu učesnicima istakao da Pokret nesvrstanih ima veoma važnu ulogu u međunarodnim odnosima, da dosledno insistira na principu ravnopravnosti država, uvažavanju suvereniteta i zakonitih interesa, a takođe se zalaže za konstruktivni multilateralni dijalog strogo u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija.

Danas, kada je situacija u svetu sve turbulentnija i kada čovečanstvo mora da se suoči sa narastajućim brojem pretnji i izazova, pozitivni potencijal Pokreta nesvrstanih je posebno potreban, naveo je predsednik Rusije.

Ukazao je da je važno da se ta autoritativna i reprezentativna organizacija aktivno uključi u rešavanje kriznih situacija, dajući suštinski doprinos kolektivnim naporima za izgradnju demokratičnijeg i stabilnijeg svetskog poretka, jačanjem poverenja i uzajamnog razumevanja među članicama međunarodne zajednice, istakao je Putin.

Ruski predsednik je podsetio da je Rusija nedavno dobila status posmatrača u Pokretu nesvrstanih i ocenio da to otvara nove mogućnosti za saradnju u rešavanju regionalnih i svetski pitanja, u osiguravanju bezbednosti i održivog razvoja u celom svetu.

Putin je učesnicima skupa poželeo uspešan rad. Rusiju na skupu u Beogradu predstavlja šef diplomatije Sergej Lavrov.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: PUŠTEN FILM IZ 1961. GODINE: Otvaranje Skupa Pokreta nesvrstanih u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!