OSUMNJIČENI ZA KRAĐU BEŽE I MOSKVE: SAD povlači svoje diplomate iz Rusije

Tanjug

09. 10. 2021. u 22:58

ZAPOSLENI u američkoj ambasadi u Moskvi, osumnjičeni za krađu ranca, odlučili su se za napuštanje ruske teritorije, potvrdila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА КРАЂУ БЕЖЕ И МОСКВЕ: САД повлачи своје дипломате из Русије

Foto: Depositphotos

Kako je danas objasnila Zaharova za Jutjub kanal "Solovjev lajv”, rusko Ministarstvo spoljnih poslova poslalo je notu ambasadi SAD u kojoj je predložilo da se osumnjičenim diplomatskim službenicima oduzme imunitet i dozvoli da učestvuju u sudskom procesu, ili da odmah napuste Rusiju.

- Kako sam razumela, oni su izabrali drugu opciju, naglasila je ruska zvaničnica, prenosi TASS.

Ona je rekla i da ukradeni ranac nije vraćen njegovom zakonitom vlasniku i da je očigledno nešto u njemu privuklo njihovo interesovanje.

Prema rečima portparola moskovske policije Vladimira Vasenina, muškarac je policiji prijavio da mu je ranac sa ličnim stvarima ukraden iz kafića u centru Moskve.

Štetu je procenio na 209 dolara, a tri zaposlena američke ambasade, koji rade na administrativnim i tehničkim poslovima su identifikovani kao osumnjičeni, a svi oni su, kako se navodi, pripadnici američkih marinaca starosti od 21 do 26 godina.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIVŠI SAVETNIK NATO: Pobeda Ukrajine je samoobmana, Zapad ne zna kako da se izvuče iz konflikta