SVEDOČILO 11 ŽRTAVA: Muzičar R. Keli proglašen krivim za zlostavljanje maloletnica, otmice (VIDEO)

Tanjug

27. 09. 2021. u 23:42

AMERIČKI muzičar R. Keli, poznat po svojoj pesmi "I believe I can fly", osuđen je danas za reketiranje, seksualnu trgovinu i zlostavljanje nakon decenija izbegavanja krivične odgovornosti za brojne navode o nedoličnom ponašanju prema mladim ženama i deci, javlja AP.

СВЕДОЧИЛО 11 ЖРТАВА: Музичар Р. Кели проглашен кривим за злостављање малолетница, отмице (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Porota od sedam muškaraca i pet žena proglasila je R. Kelija krivim posle dva dana razmatranja slučaja.

Optužbe su se zasnivale na argumenima da su menadžeri i pomoćnici pomagali R&B superzvezdi da upozna devojke, drži ih poslušnima i tihim, što je preraslo u zločinacki poduhvat.

Nekoliko osoba koje su tužile R. Kelija su tokom suđenja detaljno svedočilo o tome kako ih je on podvrgavao izopačenim i sadističkim hirovima dok su bili maloletni.

Optužbe protiv R. Kleija nisu bile podignute sve dok žrtve nisu dale intervjue televiziji o zlostavljanju koje su od njega pretrpele, navodi AP.

Na suđenu je svdočilo 11 osoba - devet žena i dva muškarca, koji su opisali svoje iskustvo sa njim.

Prema rečima jednog od svedoka, R. Keli je kada je on imao 17 godina snimao njihove odnose, dok su drugi naveli da je od njih tražio bezrezervnu poslušnost, a u suprotnom ih kažnjavao.

Pevač čije je pravo ime Robert Silvester Keli jedan je od najistaknutijih muškaraca kojima se sudilo za seksualne prestupe u okviru pokreta #MiTu, dodaje Asošijejted pres.

Kazna R. Keliju će biti izrečena 4. maja sledeće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA DOBRODOŠLA, ALI BEZ ŠEFA KREMLJA: Francuzi pozvali Moskvu da učestvuje u obeležavanju 80 godina iskrcavanja u Normandiji