UDAR NA RUSIJU: Tri sajber napada iz inostranstva

Tanjug

18. 09. 2021. u 14:18

NAČELNIK Saveznog centra za informatizaciju (FCI) koji je povezan sa ruskom Centralnom izbornom komisijom (CIK) Aleksandar Sokolčuk izjavio je danas da su tri sajber napada iz inostranstva na CIK-ova sredstva registrovana tokom prvog dana glasanja na parlamentarnim izborima u Rusiji.

УДАР НА РУСИЈУ: Три сајбер напада из иностранства

Foto shutterstock

- Registrovali smo tri ciljana napada iz inostranstva 17. septembra. Neću imenovati zemlje, jer je diskutabilno u kojim zemljama su bile locirane (IP adrese) - saopštio je Sokolčuk na konferenciji za novinare održanoj u CIK-ovom Informativnpm centru, preneo je TAS S.

Naveo je i da su bezbednosni alati koji štite sajt ruske Centralne izborne komisije blokirali oko 246.000 zahteva.

- Očigledno, pripreme za sutra su u toku, mi ćemo biti spremni za to - napomenuo je Sokolčuk.

Danas se održava drugi dan parlamentarnih i regionalnih izbora u Rusiji.

Izbori za 450 poslanika Dume se održavaju do 19. septembra.

Poslanici se biraju na petogodišnji mandat po mešovitom izbornom sistemu: 225 poslanika bira se sa stranačkih lista i još 225 iz jednomandatnih izbornih jedinica u jednom krugu.

Istovremeno, devet ruskih regiona bira guvernere, 39 regiona zakonodavna tela, a birači u 11 gradova biraju novi sastav gradskih skupština.

BONUS VIDEO:

IRAN ĆE TEK SADA DA POKAŽE ZUBE: Nuklearni program islamske republike dobija novi zamah

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024