OTKRIVENI GROBOVI TERORISTA: Neshvatljiva greška u Belgiji, strah javnosti da ne postanu mesto hodočašća

G. Č.

14. 09. 2021. u 16:04

BELGIJSKE vlasti našle su se u neprijatnoj situaciji, posle neverovatnog gafa koji se dogodio na multikofensionalnom groblju u Briselu, i to baš u trenutku kada je u Parizu započelo suđenje grupi terorista i njihovih pomagača za seriju atentata koji su izvršeni 13. novembra 2015. godine u glavnom gradu Francuske i Sen Deniju.

ОТКРИВЕНИ ГРОБОВИ ТЕРОРИСТА: Несхватљива грешка у Белгији, страх јавности да не постану место ходочашћа

Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Anonimni grobovi nekih od terorista na neshvatljiv način postali su izvesno vreme dostupni svima koji su hteli da saznaju gde su sahranjeni!

Trojica terorista, koji su izvršili samoubistvo ili su ubijeni u intervenciji snaga reda, sahranjeni su na groblju u opštini Evere. U vreme kada je to učinjeno, mnogi su se bunili zbog čega se njihova tela vraćaju u Belgiju i ukopavaju baš ovde, ali se nije moglo protiv zakona kojim se poštuje volja porodica.

Ipak, učinjeno je tako da grobovi budu anonimni, kao što se i radi u sličnim situacijama, da ne bi postali mesto okupljanja i idolopoklonstva onih koji su podržavali njihove mračne naume. Ali, nedavno je, tokom nekoliko dana, nečijom greškom učinjeno tako da ovi grobovi lako mogu da se pronađu.

Sve se dogodilo kada je uprava groblja odlučila da preko interneta omogući porodicama svih ovde sahranjenih da lakše situiraju počivališta svojih najmilijih. Shema parcela je tako postala javna, za sve, pa i za trojicu anonimnih, koji su popisani punim imenom i prezimenom!

Reč je o Brahimu Abdeslamu, rođenom bratu Salaha Abdeslama kome se trenutno sudi u Parizu, Bilalu Hadfiju i Šakibu Akruhu. Prvi se kobne noći digao u vazduh u jednom od kafića na pariskom bulevaru Volter, drugi u blizini Stadiona Francuske, dok je treći ubijen u akciji policije nekoliko dana kasnije u skrovištu Abdelhamida Abauda, organizatora ovih atentata.

Međuopštinski službenik zadužen za groblja Hišam Šakir poručio je da se radi o samoinicijativi za zaželjenje, zaposlenih koji se prethodno nisu pobrinuli da sa interneta izbrišu sporna imena. Ona su posle toga uklonjena s elektronske stranice.

BONUS VIDEO: VIDEO KOJI SE DELI DRUŠTVENIM MREŽAMA: Više od 400 Pakistanaca seksualno uznemirava Tiktokerku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!